Sinterklaas in TerBroek

Onze FeestPiet werd benaderd door stichting Ter Broek of wij als Quadclub dit jaar Sinterklaas met zijn zwarte pieten wilden ophalen, wanneer pakjes boot 12 TerBroek bereikt had. Op deze vraag konden we, en wilden we, absoluut geen nee zeggen. De enige voorwaarde van onze kant was dat wij verkleed en geschminkt als hulp zwartepiet Sinterklaas mochten inhalen. Stichting TerBroek voldeed aan deze voorwaarden en het werd een groot feest voor jong en oud. Voor mij persoonlijk ging een lang gekoesterde wens in vervulling die dag. De voorgaande jaren ging ik altijd met mijn kinderen in Barneveld naar Sinterklaas en zijn pietermannen kijken. Telkens als ik die pieten zag en de kinderen met hun snoep vragende ogen naar de pieten keken, dan had ik daar ook graag tussen gestaan, als hulp piet, om al die kinderen van pepernoten en snoep te voorzien. Nu ging deze wens per toeval in vervulling. De voorpret die we met zijn allen hadden was echt geweldig! Zo verzamelden we ons rond 11 uur in de morgen bij Arie van Duinkerken om vanaf daar te vertrekken naar de plek waar de vrijwilligers van stichting Ter Broek klaar stonden om ons te doen lijken als echte hulppieten. Zoals te zien is op de veel gemaakte foto’s van die dag is dat ook heel goed gelukt!

Rond een uur of half 2 kregen we het seintje dat Sinterklaas en zijn pieten waren gearriveerd en dat ze klaar stonden om opgehaald te worden. Met een grote glimlach vertrokken we richting Sinterklaas en zijn pietermannen. Nico van Duinkerken had een klein karretje achter zijn quad met daarop een grote stoel gemonteerd die bestemd was voor de Sint. Onderweg naar de Sint kreeg piet Johan Kingma een pepernoot tegen zijn quad aan waardoor zijn quad er mee ophield. Piet Gerd Roseboom bood hem een lift aan, zodat hij alsnog bij de grote intocht van de Sint aanwezig kon zijn. Daar aangekomen werden we onthaald door ik denk zo’n 150 kinderen. Tussen de grote kindermassa hoorde ik twee heel bekende kinderstemmetjes die zeiden “ Hey papa mag ik bij je achterop de quad?”, tja…… Sinterklaas had inmiddels zijn plek gevonden bij Nico achterop de kar. De rest van zijn knechten werden verdeeld op de quads om vervolgens de weg te vervolgen richting de Bellenman in Zwartebroek. Het was één lange stoet van quads, kinderen die met hun ouder/s op de fiets of auto achter ons aan reden. Agent Bromsnor reed op zijn scooter als verkeersleider voorop. Deze bonte stoet arriveerde na zo’n 15 minuten bij de Bellenman waar Sinterklaas nogmaals werd toegezongen en aan ieder kind een cadeautje gaf. Ik vind dit heel bijzonder, want waar vind je dat nu nog tegenwoordig dat bij de intocht van de Sint ieder kind een cadeautje krijgt. De kinderen kregen een bal, lego, leerzame spellen of speelpop. Ik zeg duim omhoog voor Stichting TerBroek!

Toen aan het sinterklaasfeest een einde kwam en de kinderen met hun ouder/s werden uitgezwaaid was het tijd om nog één onverwacht bezoekje af te leggen aan de lokale voetbalvereniging Terschuurse Boys. Daar speelde het eerste elftal de streekderby tegen Hoevelaken. Met veel kabaal reden we het met de Sint het sportterrein op en bereikte na enig slalommen het hoofdveld. Je kon duidelijk zien aan de supporters dat dit bezoekje niet was verwacht en dat de timing enigszins ongelegen kwam. Veel pieten gingen de toerenbegrenzer testen, één piet zette zijn handtekening op een stukje grasveld. Toen werd het voor de man in het zwart te veel van het goede en legde hij de wedstrijd stil. Hij was namelijk niet meer in staat om boven al dat lawaai van de quads uit te komen met zijn scheidsrechters fluit. We werden vriendelijk verzocht om de uitgang van het sportpark te nemen en ons werd verteld dat het nu wel duidelijk was dat de Sint weer in het land was. Dit alles maakte het weer een onvergetelijke dag die we bij kunnen schrijven in het nog prille Zandhappers bestaan.