Hamove Offroad rit Hengelo Gld

Gereden door de Zandhappers Jetze, Johan, Roy, Erwin, Ewout en Arie v D

Zondag 24 november was het dan weer zo ver we zouden om 07.00 verzamelen bij Arie en om 07.30 vertrekken. Het was nog even spannend of Erwin mee zou gaan hij kwam erachter dat zijn quad kapot was maar naar enig overleg mocht hij de quad van Hendrik meenemen. Johan moest thuis ook nog even wat regelen wat hem lukte. Arie had op zaterdag samen met Ewout keurig zijn kar al geladen en zijn spullen gepakt. Hij had zaterdagavond nog een feestje en kon zo tot 07.15 blijven slapen. Hij had liever nog langer gelegen maar wie was dat die weer op het raam moest kloppen en hem uit zijn diepe slaap wekte???

Johan zou Erwin en Jetze ophalen en dan naar Arie toekomen maar wat bleek er zijn ook personen die hun quad niet groot genoeg vinden en deze dan gaan verbreden en verlengen. Dus na enig oponthoud en een extra auto, nou ja een auto en dikke 4×4 met kar geregeld te hebben konden we uiteindelijk om 08.15 vertrekken richting Hengelo. Onderweg ook nog even een pitstop bij een tankstation om even te ontbijten en toen ging Arie vol gas vergat hierbij alleen de trajectcontrole maar was wel als 1e op het parkeerterrein. Toen uiteindelijk ook de rest aan kwam hadden Arie en Roy de quads al keurig naast de kar op een tapijtje staan. Het inschrijven en keuren van de quads was goed geregeld dit was dus ook binnen 10 minuten klaar. Arie had zelfs het bandje al voordat zijn quad gekeurd was. Jetze kwam ook door de keuring had thuis zijn quad nog wel even aangepast, duozit en koffers waren namelijk verboden. Dus we konden van start, maar nee hoor de quad van Erwin eigenlijk die van Hendrik moest nog even een onderhoudsbeurtje hebben. Er hing nogal wat los en het oliepeil was niet helemaal op orde. Johan had nog een doppensetje meegenomen wat Erwin goed van pas kwam. Jetze had nog even moeite met aankleden, hij had zijn shirt achterstevoren aan wat veel gelach en lol opleverde. Roy moest zijn crossbril nog even voor elkaar maken had alleen de roll-off rolletje vergeten maar gelukkig had Ewout er nog 1 bij zich.

We gingen om 10.30 van start, de rit had een lengte van ongeveer 55 km en was 90% onverhard. De onverharde delen bestonden uit maislanden, akkers en bospaden. Halverwege de route was er een groot moddergat met daarbij een pitstop. Roy bleef alleen vastzitten in de modder maar Jetze liet hem niet zitten, met zijn 4×4 en lier had hij hem er snel weer uit en konden we onze route weer vervolgen. Bij de volgende stop waren we alleen Johan kwijt, na 10 minuten gewacht en gebeld te hebben zij we toch maar verder gereden. Bij aankomst op het parkeerterrein stond hij gelukkig al op ons te wachten. Hij had een paar andere snelle quads gevolgd en was zo de rest kwijtgeraakt.

Om een 2e ronde te rijden moest er eerst nog wel even onderhoud gepleegd worden. Arie miste een paar moertjes die de uitlaat vastzetten aan het blok. Gelukkig was er een bedrijfje die onderdelen verkocht en een paar moertjes waren geregeld, nu de monteur nog. De pa van Arie was namelijk niet mee, maar onze handige Roy had het zo geregeld. Er was ook nog een quadrijder met een lekke band., die was voor Jetze een echte 4×4 rijder heeft natuurlijk van alles bij zich. De quad van Erwin liep op mengsmering dus hij moest niet alleen benzine bijtanken maar ook nog even olie. Oh ja we moesten natuurlijk ook nog even voor ons zelf zorgen en dan op naar de 2e ronde.

Het tempo zat er snel in over de maislanden en akkers en toen stond daar het bord met “foto” erop Ewout dacht nog even extra gas erbij en daar ging het bijna weer mis met onze nr.1 zandhapper. Gelukkig had de fotograaf een snel reactie vermogen en kon daardoor net de quad ontwijken. Inzoomen was niet nodig. In het bos aangekomen had Erwin moeite om zijn quad tussen 2 bomen door te krijgen dit zorgde voor enig oponthoud. De volgende boom die in de weg stond was voor Roy hij dacht hem wel omver te kunnen krijgen maar dit koste hem zijn voorbumper en koplamp. Door zijn frustratie ramde hij ook nog even een houten paaltje langs een fietspad wat hem een paar pijnlijke duimen opleverde. Johan was na alle gebeurtenissen weer de weg kwijt geraakt en had zijn eigen route weer uitgestippeld. Bij terugkomst stond hij gelukkig weer op ons te wachten.

Na alles weer opgeladen en schoon achtergelaten te hebben keren we allemaal weer heelhuids en met een grote glimlach naar huis. Zo op naar het volgende evenement.
Ewout